Bij bezoek van deze site
worden op uw computer
GEEN COOKIES geplaatst
Kennisbank wijnbereiding
(zie ook de Toolbox, de Probleemhulp en de Wijnlinks)
Algemeen
Basiskennis wijnbereiding (PDF)
Presentaties gegeven bij Brouwland
Sulfiden en Böcksers (2018, PDF)
Aspecten van zuurstof
(2018, PDF)
(Presentaties 2021 zijn in voorbereiding)
Presentaties voor Brabantse Wijnbouwers
Voor leden op te vragen bij de Brabantse Wijnbouwers
Eerder geschreven (momenteel niet beschikbaar, in revisie)
Cursusboek -
Cursusboek Wijn proeven voor wijnmakers met foutherkenning (versie 2016)
Artikelen gepubliceerd in Wijn en Wijngaard
Aandachtspunten bij bottelen
Aandachtpunten bij koude schilweking
Het belang van gezonde en rijpe druiven
Oechsletabellen -
Sulfiet -
Tannines en schimmeltolerante druivenrassen
Vinificatie na extreem weer (gevolg van klimaatverandering)
Gistvoeding en de kwaliteit van wijn
Zwavelgebruik in de wijngaard -