Bij  bezoek van  deze site

worden  op uw computer

GEEN COOKIES geplaatst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kennisbank wijnbereiding

(zie ook de Toolbox, de Probleemhulp en de Wijnlinks)

 

Algemeen

Basiskennis wijnbereiding (PDF)

 

Presentaties gegeven bij Brouwland
Sulfiden en Böcksers  (2018, PDF)
Aspecten van zuurstof (2018, PDF)

(Presentaties 2021 zijn in voorbereiding)

 

Presentaties voor Brabantse Wijnbouwers
Voor leden op te vragen bij de Brabantse Wijnbouwers

 

Eerder geschreven (momenteel niet beschikbaar, in revisie)

Cursusboek - Vinificatie (190 pagina’s, versie 2016)

Cursusboek Wijn proeven voor wijnmakers met foutherkenning (versie 2016)

 

Artikelen gepubliceerd in Wijn en Wijngaard

Aandachtspunten bij bottelen
Aandachtpunten bij koude schilweking

Het belang van gezonde en rijpe druiven

Oechsletabellen - Gebruik en beperkingen

Sulfiet - Hoofdpijn of hoofdbrekens

Tannines en schimmeltolerante druivenrassen

Vinificatie na extreem weer (gevolg van klimaatverandering)

Gistvoeding en de kwaliteit van wijn

Zwavelgebruik  in de wijngaard - wat mag nog en en wat niet meer